Rehabilitering og Fysioterapi

Vanntredmølle. 
Trening i vann er skånsomt og effektivt. Vi anbefaller ofte opptrening i vannet etter skader og operasjoner.. I vannet  får kroppen god støtte og avlastning fra kroppsvekt og kan så strekke mer ut i ett ledd som ellers er smertsomt. Mengden vann  har mye og si og man velger nivå alt etter dyrets behov og målsettninger.  Selvfølgelig er det en god måte å aktivisere den friske hunden og jobbe opp sterk muskulatur og kondisjon på en skånsom måte!

TENS. 
Står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering og med denne behandler vi med strøm igjennom forskjellige program tilpasset for akutt/kronisk smerte eller nervestimulering. Det stimulerer kroppens egne smertestillande processer og øker blodsirkulasjonen. Det er foreksempel fint å behande muskler som en inaktive pga skader eller neurologiske sykdommer. Behandlingen er ikke smertsom og noen hunder syns bare det er litt merkelig i starten.

Laser. 
Laser er ett spesifikt lys som kroppens celler gjerne tar til seg. Lyset gir energi til celler som er utsatte for skade eller sykdom man tilfører altså energi i inflammasjonsprocessen slik slik at helingsprocessen kan gå litt fortere. 
Ofte krever det 3-5 behandlinger på akutte tilstander og 3-10 behandlinger på kroniske plager. 
Vi behandler det meste av smerter i muskler og ledd, etter operasjoner. 

Terapeutiske øvelser & Massasje. 
Vi jobber mye med massasje for å øke blodsirkulasjon og minke smerter. 
På stive muskler og ledd bruker vi massasje og for eksempel passive bevegelser for å minke stivhet og øke leddutslag. 
Vi jobber også mye med spesifike øvelser tilpasset for hunden svakheter. Vi jobber med balanseutstyr og du som eier får øvelser å gjøre hjemme.